Tuesday, April 3, 2007

MónFaller.com 2.0, en marxa

MónFaller.com tornarà molt prompte a ser un portal d’informació de falles, com temps enrere. Després d’un any d’absència, de convertir-lo en un bloc d’opinió per desfogar-me de totes les coses falleres que em cremen i exalçar aquelles que m’encanten, tornaré a fer la que, per l’any 2001, va nàixer com la primera pàgina web d’informació sobre falles. No obstant, mantindré obert este espai d’opinió per a recollir totes les meues apreciacions més personals sobre l’actualitat de la festa.

Han canviat prou les coses des dels inicis. Abans només hi havia alguna que altra pàgina de falles que informava amb poca freqüència, alguna pàgina de comissió molt elaborada que s’encarregava de traslladar la informació de la premsa escrita, i poc més. Hui, el panorama és molt complet i abraça molts camps informatius, cadascú des del seu nivell.

Ciberfallas.com ha sigut durant este temps un dels portals més visitats. Malgrat abusar de la informació sobre les corts d’honor (que és el que més audiència genera), dedica molt d’espai a les activitats de les comissions: de fet, tot el que els arriba via e-mail acaba publicat. D’esta forma el buscador d’informació fallera pot trobar en la seua llista de notícies tot el que necessita saber sobre la festa.

ActualidadFallera.es és la web de la revista que es publica en paper. Va desaparéixer durant un parell d’anys i ara ha tornat amb més força, nou disseny, la col·laboració de les seues firmes habituals (Julio Fontán, Manuel Andrés Zarapico, Braulio Torralba) i demostra una gran capacitat de superació. Tant, que han sigut els primers en fer una pàgina web fallera de la coneguda “segona generació”: inclouen informació, opinió, fotografia, vídeo i donen la possibilitat al lector d’interactuar. Han tret un producte informatiu de molt bona qualitat.

Pinzellades.com va ser un altre de les potències d’informació a la xarxa fallera. Però, amb la inclusió dels seus autors (Maida Zaragozá i Barreno) en la delegació de Mitjans de Comunicació de la JCF, van deixar d’actualitzar els continguts. No obstant, s’han escoltat rumors que més tard o més prompte, tornarà a funcionar. Seria una grata notícia, perquè oferia informació molt elaborada i amb molts recursos gràfics.

També durant este temps ha continuat actualitzant la seua pàgina Candreu, des del districte Falles del portal Telepolis, amb el seu habitual to humorístic. I també ho ha fet l’equip de Roberto Belda des del seu Correveidile, amb les seues tradicionals informacions en exclusiva, amb polèmiques incloses.

Però la gran novetat ha sigut l’aparició del fenomen “bloc”. Ara qualsevol faller o espectador de la festa amb iniciativa pròpia pot crear una pàgina on penjar les seues opinions i informacions. I aquesta tecnologia ha suposat una autèntica revolució, tant de la quantitat d’opinions que ara tenen cabuda a la xarxa, com de la possibilitat d’interacció que es produïx entre els lectors, que ara poden corregir, criticar i rebatre les informacions. Ara, el quart poder, el dels mitjans de comunicació, és més democràtic que mai. Perquè cap informació pot ser amagada, perquè és molt més fàcil traure a la llum les opinions que abans no tenien espai per no ser políticament correctes. Ara, l’informador pot ser criticat. I el crític, alhora, pot ser rebatut.

EL NOU REPTE DE MONFALLER.COM

Dins d’este nou àmbit de pluralitat de nivells informatius, MónFaller.com intentarà fer-se amb un propi espai. Com? Apostant pel periodisme creatiu, donant diferents punts de vista de les mateixes notícies que acaparen les portades de la premsa festiva. Contant amb un ampli equip de col·laboradors, molts d’ells coneguts de la primera etapa del web. I, sobretot, marca de la capçalera, donant plena prioritat als temes relatius a l’art efímer, tractant les falles com a obres d’art i als seus autors com a vertaders artistes. Tot, com sempre, amb un disseny característic, molt visual, molt fotogràfic i cuidant en bona mesura el tractament de la llengua.

Al llarg del mes de maig, MónFaller.com en versió 2.0 apareixerà en la xarxa d’internet. I espere contar amb el recolzament de tots els que de quan en quan entràveu a llegir els seus articles, a enviar-nos informació o simplement a tafanejar i comparar el tractament que féiem de les notícies. MónFaller.com estarà a la vostra disposició per fer un servici informatiu que aplegue a tots i reculla l’espectre més ample de punts de mira.

Salutacions!

No comments:

Post a Comment